Snelle links:

Fokkersbegeleiding

Preventie

Als professionele honden- of kattenkwekers of als hobbykweker is een doorgedreven preventieve aanpak noodzakelijk teneinde de insleep van ziekten te vermijden.

Op deze manier bent u er zeker van uw klanten een gezonde puppy of kitten te kunnen afleveren.

Fokbegeleiding

Meestal komen nieuwe klanten op de praktijk terecht nadat een bepaalde teef of poes geruime tijd niet meer drachtig raakt. Op zo'n moment geldt "Wie heeft wat wanneer waar in gestoken".

Het moge duidelijk zijn dat de zoektocht naar de oorzaak van het probleem geen eenvoudige zaak is, maar de basis is voor de oplossing van het probleem.

Kunstmatige inseminatie

Meer en meer doet ook in de kleine-huisdieren-sector de kunstmatige inseminatie zijn intrede. Dierenarts Steleman staat u hierbij met raad en daad bij.

K.I. biedt diverse voordelen maar eveneens nadelen. Dikwijls gaat het om een weloverwogen keuze tussen pro's en contra's.

Gynaecologie

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de humane trend, waarbij zwangere vrouwen zowat bij de gynaecologe kamperen wordt gevolgd in onze sector.

Toch is een gepaste opvolging van de dracht een belangrijke factor in het beperken van mogelijke complicaties tijdens de dracht, tijdens de bevalling (partus) en na de bevalling.